Премиерът привика проф. Радка Аргирова на четири очи, а тя направи

...
Премиерът привика проф. Радка Аргирова на четири очи, а тя направи
Коментари Харесай

Проф. Аргирова към Кирил Петков: България може да стане ковид-гето

Премиерът привика проф. Радка Аргирова на четири очи, а тя направи мрачна прогноза за страната, в случай че не се увеличи равнището на имунизация.

Масовата неуравновесеност поради коронавирус ще затихне през април-май в страните с високо равнище на имунизация. Изгледите за България обаче е да се превърнем в страна с ендемично разпространяване на вируса. Възможно е да трябват нови ваксини за обособени региони, акции за имунизация. България има заплаха да стане ковид-гето освен това състояние. Ако това стане, никой няма да желае да пристигна тук нито на екскурзия, нито за бизнес.

Предупреждението насочи вирусологът проф. Радка Аргирова в интервю-разговор извършено с премиера Кирил Петков и водено от самия него.

Разговорът е качен във Facebook и се е случил директно преди министър председателят да показа тласъците за имунизация и тактиката на новия кабинет за противопоставяне на COVID-19, съобщи БГНЕС.

Проф. Аргирова декларира, че хората със сърдечно-съдови болести нямат никакво съображение да се тормозят от имунизация. Описани са единични случаи при млади мъже за затруднения, само че това не може да бъде съображение човек да не се имунизира. Случаите са единични. Хората с диабет също би трябвало да се ваксинират, сподели още проф. Аргирова. Тя изяснява, че при хора със съществено наднормено тегло, са фактически доста по-изложени на действието на вируса.

Вирусологът оповестява, че в Световната здравна организация (СЗО) се стартира концепцията за страните с ниско ваксинално покритие, да бъдат отделени в обща алена зона, с която да се работи по различен метод – за достъп за там и от там. Това се приказва в СЗО, тъй че нещата са извънредно съществени, споделя проф. Аргирова.

Според премиера Кирил Петков България би трябвало да каже „ не желаеме да сме ковид-гето ”.

Това зависи от всеки един от нас. Този път не може да сочим с пръст страната. Малкият бизнес не може да бъде непрестанно подпомаган, споделя Петков и прибавя: " Последното нещо, което желая да закачат към името на България е да бъде ковид-дестинация.

Надявам се хората да схванат, че не може да сме последни по всичко. Тук става въпрос за нас, за нашите деца, за нашата стопанска система, декларира Кирил Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР